The Coach recreatief Hengelo HGV

The Coach recreatief Hengelo

Wij organiseren The Coach recreatief Hengelo om ons 145-jarige bestaan te vieren. Wij hebben natuurlijk alle sporten van de KNGU in huis. Daarom zullen ook op The Coach Hengelo in alle disciplines bijscholingen (niveau 3) worden aangeboden die in ieder geval interessant zijn voor de recreatieve trainer. Daarnaast zijn er vernieuwende, uitdagende workshops (niveau 2) en open trainingen en zal het weekend worden aangekleed met maaltijden en een overnachting. We willen op deze wijze trainers en assistenten van de KNGU bij elkaar brengen.

We zijn heel blij dat we een fysieke The Coach kunnen organiseren. Hoeveel aanmeldingen we ontvangen is lastig in te schatten. Mochten er te weinig aanmeldingen zijn voor een specifieke bijscholing of workshop hoor je uiterlijk twee weken voorafgaand aan The Coach dat de activiteit vervalt en wordt het geld automatisch teruggeboekt.

Data en locatie

The Coach recreatief Hengelo vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 september bij de Openbare Scholen Gemeenschap in Hengelo aan de Sloetsweg 153, 7556 HM te Hengelo. Het complex bestaat uit een sporthal van vier delen, een sportkantine met een dansstudio (van H.G.V.) en op korte loopafstand twee gymzalen. De workshop skatehockey vindt plaats op de Combibaan, die is iets verder lopen.

Bijscholingen

Deze 10 sterke bijscholingen niveau 3 zijn samengesteld om heel de KNGU te voorzien. Inschrijven kan uitsluitend op de website van de KNGU, klik hier. H.G.V. betaalt altijd de helft van de kosten, dus je krijgt de helft nog weer terug. De workshops, de maaltijden en de overnachting worden ingeschreven middels onderstaand formulier. De bijscholingen die je via de KNGU kunt bijwonen zijn:

 1. Turnen Dames – Gert Grievink – Mentale training in de praktijk
  Het mentale gedeelte van het dames turnen vormt de sleutel tot de prestatie die zowel je turnster als jij denkt te kunnen neerzetten. Hoofdpunten van de mentale training worden gekoppeld aan praktijksituaties zoals we die bij de acrobatische onderdelen op de vloer tegenkomen. Samen met je turnster, afhankelijk van het aantal deelnemers 1 of 2, doorloop je oefeningen die inzicht bieden in wat er nodig is op mentaal vlak en die we dan meteen in de praktijk kunnen toepassen. Een paar kernwoorden bij deze workshop: spanning, angst, zelfvertrouwen, ademhalen, focus en visualisatie.
 2. Turnen heren – Peter Schimmel
  Recreatief tot regionaal wedstrijdniveau 4e/5e devisie. Verschillende heren/jongens turnonderdelen worden technisch behandeld. Hoe zat het ook alweer en hoe moet het nou precies?
 3. Masters – Sietske van der Veer
  Leer alles over muziek gebruiken in de masters gymles, al dan niet in combinatie met alternatieve materialen.
 4. Acrogym – Aimee Tent
  Een strakke workshop over basis acro en choreografie in de acrogymsport.
 5. Rhönradturnen – Karin van der Lingen13.30 – 13.50 uur Warming up
  13.50 – 14.30 uur Sprong
  14.30 – 15.10 uur Spiralen
  15.10 – 15.50 uur Rechtuit turnen
  15.50 – 16.30 uur Cooling down
  Warming up:
  Met het röhnrad en als voorbereiding voor onderdelen/disciplines
  Sprong:
  Voorbereidende oefeningen, zelfstandig uit te uitvoeren door de gymnast (evt. met assistent)
  Spiralen:
  Voorbereidende oefeningen, zelfstandig uit te voeren door de gymnast (evt. met assistent)
  Rechtuit turnen:
  Voorbereidende oefeningen, zelfstandig uit te uitvoeren door de gymnast (evt. met assistent)
  Cooling down:
  Lenigheid/ Kracht/ Spel/ Behendigheid/ Samenwerking
 6. Groepsspringen en Airtrack – Peter Schimmel
  Deze technische bijscholing over springen zal onder andere met behulp van Airtracks plaatsvinden.
 7. Ouder- en kindgym – Alida Bruggink
  Voor het eerst in een lange tijd is er weer een bijscholing voor de ouder- en kindgym. Ook voor gymles aan peuters is deze erg interessant.
 8. Dans – Tim Aafjes
  Leer meer over hiphop en fusion dance in deze bijscholing voor ervaren dansers.
 9. Trampolinespringen – Alice Linthuis
  De bijscholing trampolinespringen is een technisch diepgaande bijscholing voor zowel de meer ervaren trainers trampolinespringen als de starters op recreatief niveau.
 10. Leren hulpverlenen – Dennis Waasdorp

Workshops

De volgende workshops worden aangeboden op niveau 2. Ze zijn bedoeld voor trainers ter verdieping en inspiratie, maar ook voor assistenten. Dit biedt meteen de mogelijkheid om als trainer mét je assistenten te scholen. Dat brengt niet alleen trainers van verschillende disciplines dichter bij elkaar, maar ook van verschillende niveaus. Om het aantrekkelijk te maken ook workshops ‘mee te pikken’ zijn alle workshops slechts € 10,00 per stuk. Voor jou als H.G.V.’er betaal je slechts € 5,00!

 1. Walljumping – Errol Herder
  Walljumping is trampolinespringen met behulp van een muur en/of een verhoogd vlak. Nieuwsgierig hoe dat gaat?
 2. Aerial Silk (klimdoek) – Liesbeth Mulder
  Voor zo’n €150,00 heb je een aerial silk en het past goed in de kast. Mooi, want er zijn veel laagdrempelige motorische oefeningen voor het klimdoek. Kom maar eens kijken!
 3. Ringenzwaaien – Marja van der Wal
  Ringenzwaaien is dan wel geen (wedstrijd)onderdeel meer bij het turnen, maar nog altijd een belangrijk en zeer leerzame beweegvorm. Wil je precies leren hoe het moet? Volg deze workshop.
 4. Rope skipping – Tessa van der Mark
  Rope skipping is de populaire, moderne variant van touwtje springen. Het is een fanatieke wedstrijdsport en valt prima in te passen in de gymles. Leer in deze workshop wat je er zoal mee kunt.
 5. Paaldansen – Studio Nienke
  Paaldansen is een combinatie tussen sierlijkheid, lenigheid, kracht en fitness. Het is goed voor je zelfvertrouwen, maar ook een complete work-out voor je lichaam. In deze workshop worden de basiselementen aangeboden.
 6. Capoeira – Harm Vaneker
  Capoeira is een uit Brazilië afkomstig gevechtskunst. Kenmerkend voor dit acrobatische gevechtsspel zijn haar afwisselende aanvallende beentechnieken en ontwijkingen en de muziek die het spel ritme en continuïteit geeft. De interactie met de sparringspartner en de verrassende capriolen maken deze gevechtskunst tot de meest speelse onder de gevechtskunsten. Kom maar eens meedoen!
 7. Recreatieve spelen – Bennie Nordkamp
  Een leuk spelletje aan het einde is snel bedacht. Maar hoe zorg je dat het spel aansluit bij je doelgroep en waar let je op om de kwaliteit van het spel te verhogen? Dat, en een boel inspiratie neem je mee naar huis uit deze workshop.
 8. Groene spelen – Errol Herder
  Bij groene spelen bestaan er geen winnaars of verliezers. Alle deelnemers werken samen aan een doel. Een goede teambuildinngsactiviteit, maar er zijn meer leerdoelen. Deze workshops overdondert je in ideeën.
 9. Rhönradturnen – Jan Kant
  Altijd al eens in een Rhönrad willen staan? Of gewoon nieuwsgierig naar de overlap met andere gymsporten? Of ben je (assistent)trainer en wil je de basis nog eens rustig uitgelegd krijgen? Kom dan naar deze workshop.

Open trainingen

Omdat als trainers met elkaar samen aan de slag gaan een heel effectief leermiddel is, organiseren we open trainingen waar trainers en assistenten aan het werk kunnen. Je schrijft je in voor een specifieke open training, maar bent vrij om gedurende de training ook even bij de andere open trainingen aan te schuiven. Deelname aan een open training kost slechts € 2,50 per 1,5 uur. Voor jou als H.G.V.’er zelfs maar € 1,25. We organiseren open trainingen in in de volgende disciplines, soms samen in één zaal:

 1. Acrobatiek/circus/Rhönradturnen/Walljumping/Airtrack
 2. Turnen/Aerial Silk/Free-running
 3. Trampolinespringen/Ritmische Gymnastiek
 4. Rhönradturnen

Maaltijden en overnachting

Zowel zaterdag 19 als zondag 20 september kun je aanschuiven bij een uitgebreide lunch voor € 5,00. Voor jou als H.G.V.’er slechts € 2,50. Op zaterdag 19 september kun je mee-eten met de maaltijd voor € 10,00, voor jou € 5,00. Die wordt nog ingericht, we denken aan een uitgebreid buffet. Verder bieden we de mogelijkheid aan om te overnachten, dat maakt het weekend natuurlijk helemaal af. Slapen kan in de slaapzaal van Scouting St. Christoffel (ongeveer 1 km afstand van The Coach). De kosten voor de overnachting zijn inclusief ontbijt € 7,50. Voor jou slechts €3,75. Natuurlijk kun je ook thuis slapen, maar zo meng je je onder sporters uit heel Nederland als een kamp. Hoe gaaf!

De invoer is gesloten.