Grote recreatieve bijscholingsdagen Hengelo

Grote recreatieve bijscholingsdagen Hengelo

Op zaterdag 9 april is The Coach Hengelo is de bijscholingsdag voor de breedtesport. In de ochtend is er keuze uit vier heel inhoudelijke bijscholingen. Aansluitend is de lunch. De bijscholing in de middag bestaat uit twee workshops, waarbij keuze is uit wel 9 workshops! Daarna volgt een avondmaal. Dan volgen nog twee leuke en goedkope één-uurs-workshops. Dan is er een open training en tevens een eindfeest in de sportkantine. Wie een lange reis naar Hengelo heeft kan blijven logeren.
Deze dag is dus bedoeld als een dag in zijn geheel en alle trainers worden dan ook uitgenodigd om deze dag te vieren. Assistent-trainers zijn, met name vanaf de lunch, ook van harte welkom.

Opgeven voor de lunch, het avondeten, de avond-workshops en een slaapplaats kan via www.hgvhengelo.nl, de bijscholingen in de ochtend en middag kan via de KNGU worden geboekt en leveren vier licentiepunten op per bijscholing. Opgeven voor de open training en het eindfeest is niet nodig.

Programma:
9.30 – 12.30 Bijscholing (aanmelden via KNGU)

12.30 – 13.30 Lunch (aanmelden via onderstaand formulier)

13.30 – 15.00 Workshop 1, eerste helft bijscholing (aanmelden via KNGU)
15.30 – 17.00 Workshop 2, tweede helft bijscholing (aanmelden via KNGU)

17.00 – 18.30 Avondeten (aanmelden via onderstaand formulier)

18.30 – 19.30 Avondworkshop 1 (aanmelden via onderstaand formulier)
19.30 – 20.30 Avondworkshop 2 (aanmelden via onderstaand formulier)

Vanaf 20.30 open training en eindfeest

Bijscholingen in de ochtend, 9:30-12:30u: Rhönrad, saltovormen, aangepast sporten en Jazz musical. Opgeven via de KNGU.

Workshops in de middag, 13:30-15:00u en 15:30-17:00u: DG The Box, sport-EHBO, Circus, Rope Skipping, Creatief spellen bouwen, Hiphop/Urban, moderne dans, freerunning en survival. Opgeven via de KNGU. Twee workshops zijn samen een bijscholing.

Workshops in de avond, 18:30-19:30u en 19:30-20:30u: Yoga in de gymsport, paaldansen, Quidditch (Harry Potter sport), tapdansen, Dodgeball en Salsa. Opgeven via onderstaand formulier.

De bijscholingen in de ochtend en de workshops in de middag kunnen worden geboekt via de KNGU:

Bijscholing Saltovormen:
https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804965
Bijscholing Aangepast sporten:
https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804966
Bijscholing Jazz musical:
https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804967
Bijscholing Rhönrad:
https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804964
Middag workshops:
https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804968

Quidditch (Harry Potter sport) – Twentse Thestrals

Quidditch is een gemengde sport die elementen van rugby, trefbal en handbal combineert tot een nieuwe uitdagende sport. Door de combinatie van verschillende spelelementen ontstaat een zeer tactische, snelle, fysieke sport. Een quidditch team bestaat uit 7 spelers, die ten alle tijden een broom (pvc-buis) tussen de benen geklemd moeten hebben. Elk team heeft 3 chasers, 1 keeper, 2 beaters en 1 seeker. De chasers proberen een quaffle bij de tegenstander door een van de hoepels te krijgen, dit levert 10 punten op. De keeper is een bevoorrechte chaser die de hoepels verdedigd. De beaters proberen met een bludger de tegenspelers tijdelijk uit te schakelen en daarmee het spel te ontregelen. De uitgeschakelde speler moet eerst terug naar zijn eigen hoepels om weer mee te mogen doen. De seeker heeft als enige doel de snitch te vangen. De snitch is een tennisbal in een sok, die met klittenband aan de broek van een scheidsrechter bevestigd is. De vangst levert het team 30 punten op en is de wedstrijd afgelopen.

Dodgeball (trefbal) – Jannus op den Brouw

Wist je dat treftbal een internationaal bekende sport is onder de naam Dodgeball? Jannus op den Brouw is internationaal speler in Dodgeball en legt ons in deze workshop uit welke regels dodgeball hanteert, welke ontwijk-, gooi- en vangtechnieken er zijn en zal een begin maken aan de vele tactieken van dodgeball. Je zult je verbazen hoe tactisch de sport is! Hoe goed je ook bent, je bent niks zonder je team.

Hoe kan je yoga inzetten in de gymsport – Marieke ten Vaarwerk

Yoga is populairder dan ooit. Maar wat is het eigenlijk? In deze workshop maak je kennis met het achtvoudige yogapad. Je houdt je bezig met onder meer asana’s (houdingen) pranayama (ademhaling), pratyahara (terugtrekken van de zintuigen) en dharana (eenpuntige fixatie), maar ook met energiebeheer (bandha’s).Wat heeft het een met het ander te maken en hoe kun je het ten goede laten komen in je leven en sport?

De workshop wordt gegeven door Marieke ten Vaarwerk. Zij is yogadocent en lichaamsgerichte coach.

Paaldansen – Nils-Anders Gruner

Ik wil je verwelkomen bij een introductie les paaldansen. Een gecombineerde vorm van acrobatiek en dans waarbij je leert je lichaam beheersen. In mijn workshop zal ik de starten bij de basis van het paaldansen en elk elementen opdelen in niveaus zodat er voor iedereen uitdaging in zit. Ik zie jullie snel in mijn workshop!

Salsa – El centro de la Salsa 

Maak kennis met Salsa

  • Eten

  • Tussen het ochtend- en middagprogramma is er de mogelijkheid om gezellig te blijven lunchen. Tussen het middag- en avondprogramma wordt er voor een klein bedrag avondeten geserveerd. Hieronder kunt u aangeven wanneer u mee eet en welke wensen u heeft qua dieet en allergiën
  • Bijvoorbeeld dieetwensen en/of allergiën.
  • Workshops

  • Kies uit onderstaande lijst een of twee workshops die u graag wilt volgen.
  • Kies uit onderstaande lijst eventueel een reserve. Mocht uw workshop niet doorgaan, dan kunnen wij u hier in delen.
  • 0,00 €