Wandelroutes

Vanwege de verlengde lockdown in januari 2021 zijn hier wandelroutes geplaatst om het bewegen van onze sporters te bevorderen. Maak er gerust gebruik van!

Wandelroutes in Hengelo vanuit het Routenetwerk tot 5 kilometer in en om Hengelo

Deze wandelingen zijn van routenetwerk Twente en zijn uitgezet met gekleurde pijltjes. Aan het beginpunt staat een informatiebord met plattegrond.
Slangenbeek (hoek Straatsburg en Grenoblestraat):
– Rood: 5.0 km
Hasselo (Hans Vonkstraat):
– Rood: 4.1 km
– Geel 5.0 km
Lonnekermeer (hoek Leutinkveldweg en Lonnekermeerweg):
– Rood: 3.6 km
Groot Driene (hoek Staringstraat en PC Hooftlaan):
– Rood: 4.5 km
– Geel: 4 km
Weusthag (Houtmaatweg 9)
– Rood: 2.9 km
– Groen: 1.8 km
Genseler (Genselerweg 4):
– Rood: 4.5 km
– Geel: 2.0 km
– Blauw: 3.3 km

 

Wandelroute door ons voorbereid in de Hasseler Es

Startpunt: Gymzaal Klaas de Rookstraat (bij de Schorthorst en ’t Schöpert). Eventueel ook bij de gymzaal aan de Cruys Voorbergstraat (bij de Borgh).
Lengte: 3,8 kilometer

Deze route loopt tussen de gymzalen van de Klaas de Rookstraat en de Cruys Voorbergstraat, zoveel mogelijk over fietspaden. Kinderen (en volwassenen) kunnen onderweg de foto-bingo spelen. Ze zoeken onderweg 16 of 20 foto’s en strepen deze af op hun kaart. Download de bingokaarten hier: bingokaarten.pdf

Er zijn twee manieren om de route te volgen:

1. Volg de route beschrijving: routebeschrijving.pdf
2. Gebruik dit GPX-bestand: route.gpx. Om de GPX op je telefoon te kunnen gebruiken, heb je een app nodig die GPX-bestanden kan lezen. Bijvoorbeeld: GPX-viewer of Komoot.

– Let op, neem in de Robert Stolzstraat het voetpad en niet de straat, dit was in de GPX niet aan te geven. Robert Stolzstraat: neem het voetpad, loop tussen de hekje door, ga na nr. 42 rechts en meteen links. Je bent dan weer op de Robert Stolzstraat en kan vanaf hier de GPX weer volgen.